• Versiunea Română
  • English version

Link-uri

Versiune pentru tipărireSend to friendPDF version
Academia Oameniilor de Stiinta din Romania
Academia Romana
Universitatea Valahia din Târgovişte

Biblioteci din Romania:
Biblioteca Nationala a Romaniei
Biblioteca Centrala Universitara Bucuresti 
Biblioteca Centrala Universitara "Mihai Eminescu" Iasi 
Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga" Cluj 
Biblioteca Centrala a Universitatii Tehnice "Gh.Asachi" Iasi 
Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Timisoara  
Biblioteca Centrala a Universitatii din Craiova

Baze de date stiintifice cu acces gratuit:
 
Open Library is a project of the non-profit Internet Archive, and is funded in part by a grant from the California State Library. We have a small team of fantastic programmers who have accomplished a lot, but we can't do it alone! This is an Open project - the software is open, the data is open, the documentation is open, and the site is open. 
Directory of Open Access Journal este o bază de date ce conţine peste 3000 de titluri de reviste din mai multe domenii : agricultură, biologie, afaceri, chimie, medicină, istorie, literatură, drept, matematică, inginerie.
Online Computer Library Center este cea mai mare bază bibliografică din lume, fondată în 1967, având peste 50 de milioane de intrări bibliografice.
Bază de date a Societăţii Americane de Matematică, MathSciNet: conţine circa 1.977 de reviste de matematică în limbile engleză, franceză, germană, chineză, japoneză, spaniolă şi rusă, sunt linkuri către 711.431 de articole originale (31.388 de date au fost adăugate în anul 2006), a 452.477 autori.
Mathematics Didactics Database este baza de date a matematicii didactice, ce conţine diferite cercetări de matematică elementară, matematică populară, jocuri matematice, având ca surse cărţi, reviste, rapoarte, conferinţe, material audiovizual, în total fiind aproximativ 115.000 de referinţe.
Athena: Mineralogy este o bază de date din domeniul mineralogiei; mineralele din baza de date sunt prezentate într-o listă alfabetică, fiind oferite şi imagini.
Baza de date despre structura mineralogică a cristalelor, American Mineralogist Crystal Structure Database, include toate structurile cristalelor publicate în revistele americane şi canadiene şi europene de mineralogie, sunt prezentate listele complete ale tuturor mineralelor existente în baza de date cât şi o listă completă a autorilor articolelor; baza de date se află în îngrijirea Societăţii Americane de Mineralogie şi a Asociaţiei de Mineralogie din Canada.
The International Nuclear Information System – Bază de date a Sistemului Internaţional Nuclear ce conţine peste 2,7 milioane abstracte, 650.000 de texte în vederea utilizării energiei nucleare în scopuri paşnice.
Biblioteca de informaţii tehnice National Technical Information Service conţine articole publicate începând cu anul 1990, peste 3 milioane de informaţii din 350 de domenii: inginerie, tehnică, afaceri, administraţie, astronomie, chimie, energie, biblioteconomie şi ştiinţa informării (36.200), transport, electrotehnologie etc.
Grupul de dezvoltare a dicţionarelor, The Dict Development Group, pune la dispoziţia utilizatorilor o interfaţă spre mai multe dicţionare oferite gratuit on-line.
Este pagina web a Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, ce oferă acces la mai multe baze de date internaţionale, ce conţin informaţii despre brevete de invenţii în mai multe domenii: biotehnologie, produse farmaceutice, tehnologie software, chimie etc., precum şi la baza de date de invenţii din România, dar şi la cataloagele on-line ale Bibliotecii Tehnice şi Juridice a instituţiei.